Kindercoaching

Luister je wel naar mij?
Als ik je vraag naar mij te luisteren en
jij begint mij adviezen te geven,
dan doe je niet wat ik je vraag.

Als ik je vraag naar mij te luisteren
en jij begint mij te vertellen,
waarom ik iets niet zo moet voelen
als ik voel,
dan neem jij mijn gevoelens niet serieus.

Als ik je vraag naar mij te luisteren,
en jij denkt dat jij iets moet doen,
om mijn problemen op te lossen.

dan laat je mij in de steek,
hoe vreemd dat ook mag lijken,
Dus, alsjeblieft, luister alleen maar naar me
en probeer me te begrijpen.

En als je wilt praten,
wacht dan even en ik beloof je
dat ik op mijn beurt naar jou zal luisteren.

– Leo Buscaglia –

 

Ik werk op een onderzoekende wijze als een bricoleur met een persoonlijk gerichte (presentie) benadering vanuit mijn praktijk, ambulant op (school) locatie en binnen verschillende projecten. In dialoog met het kind, de ouders e.a. betrokkenen, ga ik onderzoekend met de vraag van het kind en/of u als ouders aan de slag. Aan de hand van een persoonlijk plan of Family Empowerment Program. Ik werk met kinderen in het basis-, voortgezet en beroepsonderwijs.

Indien nodig in samenwerking met school, behandelende instanties, e.d. met een één persoon – één plan benadering. Duidelijkheid en transparantie staan hierbij voorop. Expertise met anders sensititieve en anders begaafde kinderen/ jongeren, dyscalculie, ADHD en stoornissen in Autistisch Spectrum.

Kindercoach

Kindercoaching vanuit een ecologisch perspectief. Als ecologische pedagoog ga ik op pad binnen de dagelijkse pedagogische praktijk. De vragen die zich in betreffende situatie voordoen nodigen uit om op onderzoek te gaan. Het onderzoek is er op gericht om nieuwe inzichten en ideeën en niet specifieke antwoorden te vinden. Het onderzoek is erop gericht om vanuit nieuwsgierigheid en verwondering steeds een stap te blijven zetten, in beweging te blijven rondom de vragen die er bij een kind of ouders zijn. Een proces waarin beweging binnen de pedagogische situatie vanuit het kind ondersteund door mij als pedagoog plaatsvindt. De beweging in het pedagogische proces ten opzichte van alles om het kind heen. De beweging in het hier en nu binnen een bepaalde situatie roept vragen op. Het geeft mij als pedagoog de mogelijkheid om in- en uit te zoomen binnen de dagelijkse pedagogische praktijk.