Projecten

Natuurlijk Verder

Stichting Natuurlijk Verder is een pedagogisch educatief centrum die dreigende en uitvallende HSP en HB leerlingen een mogelijkheid biedt te herstellen zonder onderwijs te missen. Tevens leert deze onderwijslocatie de hoog bewuste en hoog begaafde leerlingen op een uitdagende manier op natuurlijke wijze inhoud te geven aan het onderwijsaanbod.logo-natuurlijk-verder-klein

Als ecologische pedagoog en ambulante begeleidster primair- en speciaal onderwijs en docent pedagogiek ben ik binnen dit project werkzaam.

 

Coaching met kleurenlabyrint

2014-06-21 15Het kleurenlabyrint bestaat uit drie delen  Twee delen zijn een spiraal naar binnen en buiten, waarin een pad loopt met een eigen kleur van de regenboogtalenten. Het derde deel is het middelste gedeelte en vormt een krachtige plek. Net als de krachtige plek in jezelf.

Bij elke kleur van de talenten is een activiteit te doen die passen bij dat talent. Aan de ingang van het kleurenlabyrint nemen we de tijd te luisteren naar een verhaal wat past bij je vraag of waar je naar op onderzoek wilt. In het kleurenlabyrint maak je een ontdekkingstocht waarin je op zoek gaat naar mogelijkheden en naar jouw talenten. Door dicht bij jezelf te blijven, ontdek en ervaar je wat belangrijk is voor jezelf. Dat wat jij wilt er toe doet en daar stap voor stap uiting aan geeft.

Vlinderwijs – vlinderwijscoach

Vlinderwijs coachen is het uniek zijn van het kind aanraken. Het unieke zijn benoemen in een taal die het kind begrijpt en daar allerlei verschillende expressievormen voor gebruiken. Elk kind wordt spelenderwijs gecoacht om de innerlijke dromen te laten ontdekken, creatief vorm te geven en uit te stralen. Als we onze volledige talenten, mogelijkheden gebruiken is het mogelijk om wensen te creëren. Dan kunnen kinderen hun dromen in de wereld brengen. Een vlinderwijze coach stimuleert elk kind om zich zo compleet mogelijk te ontwikkelen, dicht bij zichzelf te blijven en vanuit het unieke zijn, eigen dromen te creëren in balans met de omgeving om het kind heen.

Samenleven, samenwerken en co-creëren: daar draait vanuit de visie van vlinderwijs ons leven uiteindelijk om. Onze dromen realiseren we niet alleen. Of het nu in gezinscontext, schoolcontext of werkcontext is, we realiseren onze dromen in samenwerking met een heleboel mensen om ons heen. Een leven waar ieder vanuit zijn unieke zijn een plek inneemt die in overeenstemming is met zijn passie, dromen en deskundigheid. Op het moment dat een ieder dicht bij zich zelf blijft en doet wat bij het kind past krijgt een kind letterlijk en figuurlijk vleugels en voelt het kind zich gedragen en gezien.

En wat er dan gebeurt?

… Magie …

 

Je bent wat je denkt. Je wordt wat je droomt. Zoals jij je wensen creëert,
zullen zij jou creëren.

– W. Garret –